ozonfix

Ozonul, cel mai eficient dezinfectant

Cum se poate realiza dezinfectarea spațiilor industriale sau cele comerciale, în cel mai eficient mod? Ce poate să facă proprietarul unei spălătorii de mașini, a unei firme de curățenie, a unui service auto pentru a dezinfecta cu adevărat eficient spațiile unde își primește clienții și unde lucrează echipa sa de profesioniști? Cum se poate dezinfecta o pensiune, zonă de restaurant, un hotel, un spa, o sală de fitness cu zeci sau chiar sute de vizitatori zilnic?

Răspunsul vine de la firmă românească cu o prezență de piață de peste 28 de ani: generatoarele de ozon pentru uz industrial dezinfectează în mod eficient atât aerul, cât și suprafețele din spațiile comerciale.

OzonFix elaborează și produce generatoare de ozon atât pentru uz casnic, cât și pentru scop industrial. Un generator de ozon pentru scop industrial distruge bacteriile și mirosurile produse de instalațiile de climatizare a unei încăperi, curățând totodată și aparatul de aer condiționat. Distruge mirosurile din casă, birouri, depozite și diverse încăperi. Elimină mirosul de fum de țigară, mâncare gătită, carne stricată, animale, fum și ars, transpirație, statut, etc. Ozonul produs de aceste aparate distruge încărcătura bacteriologică, încărcătura organică, culoarea și mirosurile din apă, dar în același timp nu oxidează nitrați și nitriți. Ozonul este un gaz natural, iar puterea sa de dezinfectare este de 3000 de ori mai mare, decât a clorului.

Cum funcționează un generator de ozon?

Generatoarele produse de OzonFix funcționează pe bază de descărcare electrică în tuburi de ozon și, în consecință, nu au nevoie de consumabile. Ca materie primă folosesc oxigenul din aerul ambiental și sunt portabile, se pot muta în încăperea în care se dorește a fi folosită. Toate generatoarele de ozon funcționează și în baza unei prize programabile. Generatoarele au o carcasă confecționată din inox și și nu au scurgeri periculoase de ozon. Ozonul este 100% ecologic, dezinfectarea se realizează în mod sigur, fără efecte secundare. Pot fi folosite în medii dure și dificile dacă sunt protejate împotriva umidității și a prafului.

Datorită tehnologiei de producere a ozonului în tuburi de ozon dozele și concentrația ozonului generat este foarte mare, iar impactul său viricid și bactericid este maxim. Aparatele de ozon OzonFix au o durată de viață de până la 20.000 de ore de funcționare și sunt produse conform standardelor de calitate europeană.

Cum se folosește generatorul de ozon?

Ozonul are un efect puternic de dezinfectare, însă este un gaz toxic care are efecte foarte grave asupra organismului uman. Tocmai de aceea generatoarele de ozon trebuie să fie folosite în timpul nopții, când nu sunt oameni la birou sau fabrică și întocmai conform instrucțiunilor de utilizare. Un ciclu de dezinfectare poate avea o durată de câteva zeci de minute și, în funcție de dimensiunea sălii și a materialelor din încăpere, și câteva ore pentru a avea un impact de durată. În 98% din cazuri dezinfectarea cu ozon este de succes, iar aerul, apa sau alimentele sunt purificate prin eliminarea agenților patogeni.

Cum lucrează ozonul?

Ozonul este un gaz natural, format din 3 atomi de oxigen. Este o moleculă foarte instabilă din cauza celui de-al treilea atom de oxigen și tocmai de aici vine și reactivitatea sa crescută. Acest atom se atașează de moleculele de miros sau de alţi contaminanţi cum ar fi bacteriile sau virușii, care intră în reacție cu ozonul și structura lor chimică este schimbată. Procesul de reacție se numește oxidare. Ozonul, în esență, revine la forma de moleculă de oxigen după ce este folosit, este 100% ecologic și nu lasă reziduuri chimice.