sablare romania

Sablarea umeda: curatarea eficienta a suprafetelor

Curatarea suprafetelor mari sau suprafetelor greoaie, cum ar fi zidurile de caramida, lemnul sau echipamentul greu, se fac cu destul de mare dificultate. Din fericire,tehnologia lucreaza in favoarea noastra, motiv pentru care a aparut sablarea umeda. Fie ca vorbim despre  sablare lemn, curatare suprafete rutiere sau chiar curatarea peretilor plini de grafiti, aceasta solutie este una extrem de performanta si in cateva cuvinte, reuseste sa ofere o curatenie desavarsita fara a distruge materialul curatat si fara a polua.

In detaliu, avantajele acestui tip de sablare sunt urmatoarele:

  • Este foarte rapida. De regula, sablarea umeda nu dureaza mai mult de 24 de ore. Evident, daca este vorba despre echipamente mari si greoaie poate sa dureze mult mai mult. Cert este faptul ca este o varianta mult mai rapida decat orice alta solutie de curatare.
  • Este mobila. Multe firme care ofera sablare umeda se pot deplasa la sediul clientului, oferind in felul acesta flexibilitate foarte mare.
  • Nu exista riscuri de scanteie. Dacca in cazul sablarii uscate, cu nisip, exista mereu riscul de a aparea scantei, in cazul sablarii umede acest risc este zero. Astfel, toata lumea este in deplina siguranta.
  • Nu zgarie materialul curatat. Unul dintre cele mai mari avantaje ale sablarii umede, fara praf, este faptul ca nu zgarie materialul pe care il curata. Acest lucru ofera o flexibilitate uriasa, putandu-se curata foarte multe materiale fara deteriorare. Chiar si constructiile vechi si fragile pot fi curatate cu destul de mare usurinta prin intermediul sablarii.
  • Contine inhibatori de rugina, asadar, nu rugineste. In momentul in care se curata materiale metalice, riscul de rugina poate sa fie unul destul de mare. In cazul sablarii umede, riscul de rugina este aproape zero. In interiorul solutiei cu care se sableaza exista inhibatori de rugina care timp de 72  de ore nu lasa materialul sa rugineasca. Cele 72 de ore sunt suficiente pentru a asigura o revopsire cat se poate de corecta.

In Romania, sablarea umeda este realizata de Sablare Mobila SRL, o firma specializata in sablare, ce dispune de instalatii performante si de oameni cu experienta. Daca ai nevoie de curatarea unor suprafete dificile, aceasta firma poate sa fie o solutie excelenta.