gard electric pentru animale

Trei motive pentru care sa alegi un gard electric de calitate

Din ce in ce mai multe persoane aleg gardurile electrice pentru a-si tine proprietatile si animalele domestice in siguranta. Un gard electric pentru oi este modul ideal prin care va puteti asigura ovinele de orice factor negativ le-ar putea face rau. Pe langa faptul ca ovinele ar avea de suferit, in lipsa unei protectii eficiente, costurile si pierderile dumneavoastra vor fi semnificative.

Iata doar 3 motive pentru care sa alegeti un astfel de gard:

  1. Protectia. Gardul electric actioneaza in ambele sensuri. Se va reduce intr-o proportie foarte mare riscul ca acestea sa evadeze pentru ca vor fi indepartate de impulsurile transmise de generator. Pe de alta parte, animalele salbatice sau cele fara stapan nu se vor apropia de tarcul lor, datorita aceluia procedeu de tinere la distanta.
  2. Costuri reduse. In cazul in care doriti sa faceti o invesitite de pe urma careia sa aveti o buna parte din costurile la utilitati reduse, recomandate sunt gardurile electrice cu panou solar. Sistemele fotovoltaice reprezinta conceptul ideal pentru persoanele care gandesc profitabilitatea pe termen lung. De asemenea, resursa umana va fi redusa semnificativ, nefiind necesara o supraveghere permanenta.
  3. Libertate de miscare. Oile vor avea perimetrul lor foarte bine delimitat. Puteti alege zona pe care doriti sa o ingraditi cu un gard electric, fara a fi oprit de specificul acestuia. Un astfel de gard se comporta ca unul clasic in ceea ce priveste montajul, uneori fiind chiar mai usor de asamblat.

Conductorul unui gard electric pentru oi: sistemul principal de actiune

O parte din elementele gardurilor sunt adaptate special pentru un anumit scop. Un crescator de ovine ce isi desfasoara activitatea intr-o zona de campie va alege intotdeauna un astfel de gard. Pe de alta parte, un fermier din zonele de munte se va preocupa mai curand de a inlatura amenintarea provocata de ursi.

Conductorul ales pentru un gard electric pentru oi, conform recomandarilor din partea specilistilor, poate fi un fir. Urmatorul pas este alegerea rezistentei la rupere pentru care va trebui sa luati in calcul viteza de miscare a ovinelor, precum si greutatea corporala. In acest sens, este suficient un fir cu o rezistenta la rupere sub 100 de kilograme.

Montajul unui astfel de gard este simplu, asa cum am mentionat si anterior. Este adevarat, totusi, ca va trebui sa aveti in vedere cateva reguli pentru ca acesta sa poata functiona intr-un mod cat mai eficient. Un alt exemplu de recomandare vine pentru amplasarea firelor conductoare de impulsuri: primul trebuie plasat la 35 de cm fata de sol, iar al doilea la 75 cm.

Conductorul va fi legat de un generator de impulsuri. Ideal, pentru ovine, este un generator de impulsuri cu o putere de cel putin 4 Joule deoarece acestea au un fir de par relativ lung.

www.agroelectro.ro